-
PEČENÉ KURA S CITRÓNOM A ROZMARÍNOVÝMI ZEMIAKMI.
Lemon Roast Chicken | Chicken Recipes | Jamie Oliver RecipesLemon roast chicken is a discovery definitely worth trying out; a tangy twist on a chicken recipe cooked with roast potatoes makes for a perfect meal.3 Komentáre
Stav účtu
5,00 €
/
eur
Priatelia
Skupiny
Posledné články
História farieb a maľovania
- 13. júna 2018
10 Tajomstiev, ako napísať lepší príbeh
- 29. augusta 2017
Návod na písanie
- 7. júla 2017
Naozaj skvelý recept.
Je dokonca veľmi jednoduchý a keď zvyknete piecť kura, určite ho vyskúšajte.
Takže pečieme zemiaky spolu s kurčaťom. Kurča naplníme citrónom tymiánom, (ja som dal aj rozmarín) a niekoľkými strúčikmi cesnaku, Nezabudnite kúpiť bio citróny, určite nechcete mať v jedle nejaké postreky a obyčajný citrón umyť nestačí.
Tak ako je napísané v recepte, kura poriadne osoľte a opeprite. Žiadna červená paprika.
No a tá finta so zemiakmi je naozaj užasná. Jednoducho ich dajte variť na 12 minút do vody citrónom a s niekoľkými strúčikmi cesnaku. Po 12 minútach vyberte citrón a strúčiky a zemiaky dajte ešte na minútku na paru, aby vyschli. Ten varený citrón potom poprepichujte s vidličkou a naplňte ním kura.
Zemiaky dajte na pekáč, ochutnajte, či sú dostatočne slané. Pekáč som pokvapkal pred tým olivovým olejom. Zemiaky premiešajte buď naberačkou, alebo ich pretraste jednoducho na pekáči. Zemiaky tým našuchoríte a budú po upečení práve preto chrumkavé. Dajte piecť spolu s kurčaťom na 2 x 45 minút na 190 stupňov. Po prvej 45-minútovke zemiaky zase premiešajte a nezabudnite pridať slaninku. Dodá to výbornú chuť.