-
Peter posted
KURA SO SUŠENÝMI PARADAJKAMI V KRÉMOVEJ OMÁČKE
Chicken with Sun-Dried Tomato Cream Sauce – Damn DeliciousChicken with Sun-Dried Tomato Cream Sauce – Crisp-tender chicken in the most amazing cream sauce ever. It’s so good, you’ll want to guzzle down the sauce!2 Komentáre-
Pridávam postup prípravy.
Môžme použiť naporcované kura, v recepte je použitých 8 horných stehien s kosťou, čo sa zhruba môže rovnať tak dvojkilovému kuraťu.Pripravíme si:
8 horných stehien-umyjeme, osušíme
následne osolíme, opepríme3 strúčiky cesnaku-nasekáme, lebo budeme restovať, nelisovať
1/3 šálky sušených paradajok pokiaľ je možne v olivovom oleji-nasekáme
1/4 šálky Parmezánu, alebo podobného syru(Grana Padano)
3 lyžice živočíšneho, nesoleného masla
1/4 káv. lyžičky červeného korenia, alebo viac podľa chuti
1 šálka kuracieho vývaru
1/2 šálky šlahačkovej smotany
1/4 káv. lyžičky sušeného tymiánu
1/4 káv. lyžičky sušeného oregána
1/4 káv. lyžičky sušenej bazalky
1/4 šálky čerstvých bazalkových listov-nasekámeStehná dáme na panvicu a na vysokej teplote restujeme najprv kožou dole. V recepte aj keď ho považujem za chutný a kvalitný restujú stehná na masle, čo považujem za veľkú chybu!!!! Maslo nie je odolné vysokým teplotám, pri vysokých teplotách vznikajú karcinogénne látky. Na restovanie používajte bravčovú, môže aj inú(kačaciu) masť, alebo kvalitný olivový olej.
Takže orestujeme stehná, tak 3-5 minút z každej strany, aby boli nahnedlé. Vyberieme ich z panvice, v panvici nám zostane výpek. Pridáme masť, olej ak je potreba. V ňom otestujeme cesnak a červené korenie 1-2 minútky pridáme vývar a ostatné ingrediencie(smotanu, parmezán, tymián, oregáno a suš. bazalku)
Čerstvú bazalku použijeme až nakoniec, spomeniem to.
Omáčku privedieme do varu a podusíme 3-5 minút. Použijeme maslo na zahustenie a zjemnenie chuti.
Stehná dáme do pekáča, alebo jánskeho skla, zalejeme pripravenou omáčkou. Pekáč predtým nezabudneme troška vymastiť masťou.
Dáme piecť do rúry 1/2hod na 210 ºC a 1/2 hodinu na 180 ºC. V recepte je len pol hodina, ale to mi pripadá málo, ja používam tento postup. V podstate ide o to, aby vnútorná teplota stehien, teda mäsa dosiahla 75-80ºC, takže , ak máte kuchynský teplomer, huráááá do toho.
Ak to máme upečené posypeme jednotlivé porcie už na tanieri čerstvou bazalkou. Podávame s ryžou, so zemiakmi, alebo inou prílohou, dľa Vášho výberu.
Dobrú chuť prajem.
Stav účtu
5,00 €
/
eur
Priatelia
Skupiny
Posledné články
História farieb a maľovania
- 13. júna 2018
10 Tajomstiev, ako napísať lepší príbeh
- 29. augusta 2017
Návod na písanie
- 7. júla 2017
Zvýšili sa mi sušené paradajky, tak som premýšľal, čo s nimi. Tak som skúsil niečo vygoogliť nahodením kúzelných slov kura a sušené paradajky a našiel som tento skvelý recept. Páči sa mi, že je v ňom použitá zaujímavá zmes byliniek. Troška mi vadila smotana v omáčke, ale môžem napísať, že receptu neublížila, aj keď nabudúce miesto smotany vyskúšam dať biele vínko. Pripravil som k tomu ryžu parboiled, ktorá sa k mäsku dobre hodila.
Prajem dobrú chuť. 🙂