-
Peter posted
Výborný recept Jamieho Olivera TALIANSKE POĽOVNÍCKE KURA(POLLO ALLA CACCIATORA), ktorý často varím a idem ho urobiť aj dnes. Mäsko podávam s ryžou, alebo s pyré. Originálny recept som na nete nenašiel, keďže som zabudol taliansky názov, takže vďaka prekladateľovi na stránke, ktorú zdieľam.
Talianske kurča ženy pána poľovníka (pollo alla cacciatora) | Malomestský gurmánIdú letné horúčavy, je načase zmeniť jedálny lístok na ľahké, dobre stráviteľné talianske jedlá. Ako napríklad toto klasické kuracie jedlo, ktorým vraj pani manželka čakala svojho muža, ktorý sa vracal z poľovačky. Jednoduché, zároveň veľmi chutné jedlo, ktoré pomerne ľahko pripravíte aj pre väčší počet hostí. Na nete koluje množstvo receptov, my sme si na skúšku zvolili recept kuchára bez čapice, v jeho knihe talianskych špecialít sme sa ešte nesklamali. Suroviny: 1 kilogram kurčaťa, alebo také isté množstvo stehien (naša voľba) 4 bobkové listy 1 vetvička čerstvého rozmarínu (alebo štipka prášku) 2 strúčiky cesnaku (1 roztlačený, druhý nakrájaný) 1,5 dl suchého červeného (v ideálnom prípade chianti 🙂 trošku múky 3 sardelové filety zo 10 čiernych, alebo zelených olív 400 gramov paradjok olivový olej soľ, čierne korenie Postup: kúsky kuraťa osolím, okorením, pridám bobkový list, rozmarín, roztlačený cesnak a zalejem to všetko vínom nechám pácovať aspoň hodinu (najlepšie
Stav účtu
5,00 €
/
eur
Priatelia
Skupiny
Posledné články
História farieb a maľovania
- 13. júna 2018
10 Tajomstiev, ako napísať lepší príbeh
- 29. augusta 2017
Návod na písanie
- 7. júla 2017
Je to regionálny taliansky recept s názvom Pollo alla cacciatora , z regiónu Toskánsko alebo, ako sa hovorí, Toscana . Kto nepozná Toskánsko? Je to pravdepodobne jeden z najkrajších regiónov Talianska a rozhodne jeden z najnavštevovanejších. A je to región s najlepšími a najrozmanitejšími jedlami , o ktorých môžete len snívať … nehovoriac o jednom z najlepších vín na svete. Som si istý, že väčšina z Vás aspoň počula o Pollo alla cacciatora a mnohí z vás to jedlo pravdepodobne jedli, je to veľmi slávny pokrm, ktorý môžete nájsť vo väčšine talianskych reštaurácií po celom svete. V každom prípade, ako u mnohých iných populárnych talianskych receptoch, aj tento bol často upravovaný a premenený na niečo „neoriginálne“. Jedná sa o veľmi jednoduchý recept a bol pôvodne varený roľníkmi s čímkoľvek, čo rástlo v ich poliach. Pollo alla cacciatora je klasické jedlo, ktoré takmer všetci v Taliansku robia … je to jedno z tých jedál, ktoré sa od domu k domu trochu líši!
Užite si ho!
Originál recept od talianky: použite Goole prekladač
Do základu je pridaná osmažená ciblulka, potom neskôr mrkva a zeler, čo chuťovo obohotí pokrm. Odporúčam.